top of page

to 27. elok.

|

Aleksanterin teatteri

Puccini: Turandot

Kesto noin 2,5 tuntia väliajan kanssa. Liput 63 - 35 € Esityskieli italia, tekstitys suomeksi www.operabox.net

Registration is Closed
See other events
Puccini: Turandot
Puccini: Turandot

Time & Location

27. elok. 2020 klo 19.00

Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki, Finland

About the event

Opera BOXin Turandot vie ikuisen tarinan tulevaisuuden Kiinaan:

Turandot on kuvankaunis prinsessa, joka haastaa kosijansa ratkaisemaan kolme arvoitusta. Väärästä vastauksesta on palkintona kuolema, oikein arvannut saa prinsessan omakseen. Kukaan ei ole koskaan ratkaissut kaikkia. Kaukaisen planeetan prinssi Calaf rakastuu prinsessaan, ja uhkaa kohtaloa hänen vuokseen. Kukaan ei voi saada häntä pyörtämään päätöstään. Mutta tällä kertaa pelissä ei ole vain prinssin oma elämä, vaan kaikkien joita hän rakastaa.

Keisarillisen Kiinan fantastinen kuvasto on meille kaikille tuttu, mutta minkä näköinen on tulevaisuuden Kiina? “Kiina on säilyttänyt salaperäisyytensä kommunistihallinnon aikana ja vaalii sitä edelleen 2000-luvulla. Oopperan juoni on satumainen, mutta sopii yhteen mielikuviemme sci-fi kuvaston Kiinasta. Turandotin tarinassa valtiokoneiston armottomuus verhoutuu sadun ja fantasian vyyhtiin, kansakunnan säilyminen on tärkeämpää kuin prinsessan rakkaus. Yksittäinen ihminen murskautuu tekoälyn ja teknologisen koneiston alle, mutta voittaako rakkaus kuitenkin kaiken?” pohtii ohjaaja Ville Saukkonen Turandotin teemoja.

Turandot on intohimoinen, yltäkylläinen ja jännittävä oopperafantasia. Puccinin musiikillinen ilotulitus, jonka kruunaa maailman tunnetuin aaria, Nessun dorma. Opera BOXin Turandot ei riisu oopperalta sen satumaisuutta modernisoinnilla vaan näyttää sen ajankohtaisuuden virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn maailmassa.

Ohjaus Ville Saukkonen, Kapellimestari Jonas Rannila /  Ruut Kiiski (27.3.), lavastus ja projisointi Emil Sallinen, puvustus Joona Huotari,

maskeerauksen suunnittelu Sini Silfvenius -Bart, tuottaja Ville Salonen

Turandot – Satu Kristiina Vesa 27. & 29. 8.  / Emriikka Salonen 28. & 30.8 Tuntematon prinssi (Calaf) – Giuseppe Varano 27. & 29. 8. / Ragaa El Din  28. & 30.8 Timur – Niklas Spångberg Liù – Annami Hylkilä Ping – Aarne Pelkonen Pang – Ville Salonen  Pong – Petteri Loukio Keisari Altoum – Pekka Kuivalainen Mandariini – Kristian Lindroos Sinfonietta Ariadne Helsingin Filharmoninen kuoro,  valmennus Jonas Rannila Kaisaniemen 6.musiikkiluokka, valmennus Anna Hurme

Share this event

bottom of page